Daoine Cnoc

Udtales “Davoine Se-nok”

Daoine Cnoc er fra bjerglandet mod vest, de lever i nærmest evig vinter i højland hvor der kun er meget lidt mad og hvor de svage eller uopmærksomme dør en hurtig død. De er et hårdt folkefærd der kun har meget lidt til overs for svaghed eller alt hvad de ser som svaghed, ømhed, ynk, politik, handel osv. De lever af laks, geder og hvad der ellers kan klare sig på bjergsiden i form af rødder, bær og planter og de bruger selvsamme materialer til at fremstille deres ellers rimelig primitive hytter og tøj af.

Folk af denne stamme er ofte både høje og muskuløse, de har tit blond skæg og blond hår og de indfødte er meget primitive i deres påklædning, efter ankomsten til Deorum har folket dog hurtigt adopteret finere skikke og smag for luksuriøs livsstil hvilket ofte giver stærke kontraster da begge dele derfor optræder side om side.

Daoine Cnoc distriktet i Deorum er blevet givet navnet Cloch og i stærk kontrast til deres hjemland har Daoine Cnoc valgt at bygge distriktet udelukkende af sten, måske for at imitere de huler mange originalt kommer fra. Daoine Cnoc er nogle af de første indvandrere der bosatte sig i Deorum og deres distrikt, som i sin tid blev bygget udenfor byen er derfor siden blevet fuldstændig opslugt og hører nu til den mere centrale del af Deorum. Daoine Cnoc har krævet og presset byen til at acceptere at også de har deres egne love og regler inden for distriktet ligesom de religiøse ordener og Saose Ren.

Iblandt Daoine Cnoc er en mand kun så meget værd som han kan kæmpe sig til og ethvert barn gennemgår i 12-års alderen Do Fasta, en kamp mod et vildt dyr. Først når barnet har dræbt dyret, skåret dens stadig varme hjerte ud af brystet og drukket af hjerteblodet kan han regnes som myndig.
Bland voksne Daoine Cnoc er det også en måde at opnå status på, at kæmpe mod farlige dyr og monstre. Disse traditioner gør sig også udtryk i deres retssystem hvor enhver det føler sig ydmyget eller snydt kan forlange Troid, som er en tvekamp til den første bløder eller til døden, alt efter grovheden af anklagen.

Daoine Cnoc afholder ofte turneringer for at finde de mest værdige medlemmer af klanen og folk udefra samfundet deltager ofte, da at vinde en sådan turnering er et alment anerkendt tegn på kompetence og kan give en mange muligheder inden for hæren, personlige vagtkorps eller endda som fægtelærer blandt adelen i Deorum.

Daoine Cnoc driver et af verdens største mineindustrier og i deres bjerge finder de uvurderlige diamanter og metaller som de gladelig sælger, det kan dog hurtigt blive en farlig affære fo føler en Daoine Cnoc dog at han bliver snydt kan striden meget hurtigt ende i Troid. Folk af Daoine Cnoc er ligeledes notorisk kendt for kun at respektere deres egne love.

Daoine Cnoc

Games of Divinity Seijo Seijo